55 מיליון שקלים יושקעו בהקמת הפארק העירוני של חריש
הפארק העירוני המרכזי של חריש יוצא לדרך והוא צפוי להיפתח לציבור בעוד כשנתיים. שטח הפארק ממוקם בלב העיר, בין שכונת הפרחים לשכונת החורש והוא כולל אמפי תיאטרון פתוח, מתחמי אקסטרים, מתקני כושר, סקייטפארק, ושלל מגרשי ספורט: כדורעף חופים, סטריטבול, מיני פיץ' ופטאנק
בתחילת נובמבר 2021 פירסם משרד הבינוי והשיכון את המכרז להקמת הפארק המרכזי בעיר חריש. היום (חמישי) המכרז נסגר ליזמים ובחודשים הקרובים ייקבע מי הזוכה ויחלו העבודות בשטח. הפארק העירוני ישתרע על פני 103 דונם (51 מהם בשלב א' שיצא לדרך) והוא יכלול מתקני ספורט לכל גיל, מתחם אקסטרים, תיאטרון ענק ומקומות בילוי.
התקציב להקמת הפארק (שלב א') כפי שנאמד על ידי משרד הבינוי והשיכון הוא 55 מיליון שקלים בקירוב. העבודות להקמת הפארק יארכו כ-18 חודשים ועל פי התחזיות, בעוד שנתיים ניתן יהיה לחנוך את הפארק העירוני המרכזי של העיר.
כזכור, תוכנית ראשונה להקמת הפארק אושרה כבר ביוני 2019 והוא אמור היה לצאת לביצוע באותה השנה. עיריית חריש קיבלה החלטה לעצור את הקמת הפארק לאחר שבחנה בשנית את עלויות התחזוקה הגבוהות הנדרשות עבורו ולתכנן מחדש את הפארק העירוני.
פיתרון להפרשי הגובה: שבילים בצורת ספירלות
שטח הפארק ממוקם בלב העיר, בין שכונת הפרחים לשכונת החורש, ועל פי התכנית החדשה תהיה גישה אליו ממספר כיוונים שונים בעיר. שלב א', שיוצא כעת לביצוע, הוא החלק הצמוד לרחוב צאלון ולרחוב תמר. בעתיד יושלם הפארק בשטח שעל הגבעה הצמודה לשד' דרך ארץ ולרחוב האחווה (שלב ב').
הפארק, שתוכנן על ידי אדריכל הנוף אלון ארמוני, יוקם על גבעה בעלת שיפועים משתנים, ובהפרש של 40 מטר גובה בין הנקודה הגבוהה בחלק הצפוני לנמוכה בחלק הדרומי. הפרשי הגבהים והשיפועים הציבו אתגר גדול לצוות המתכננים שפעל כדי לאפשר את הנגשת כל הפארק באמצעות שבילים בצורת ספירלות. מעיריית חריש נמסר כי שלב התכנון המורכב ארך כשנה וחצי.
כדי להימנע ככל הניתן מעבודות עפר מיותרות ולשמר את ערכי הנוף הקיימים, חולק תכנון וביצוע הפארק לשניים. השלב הראשון, כאמור, כולל שטח של כ-51 דונם הממוקם באזורים שבהם השיפועים יותר מתונים, ומתוכננים בו תיאטרון פתוח עבור 3,700 צופים; מתחמי משחק "אקסטרים" לבוגרים ולפעוטות; מתחם רכיבה אתגרית רב גילאי הכולל פאמפטרק, ווילפארק וסקייטפארק; מתחם ספורט הכולל מגרשי כדורעף חופים, סטריטבול, מיני פיץ', פטאנק ומתקני כושר; משטח ג'טים (מזרקה) ובריכות אקולוגיות; רחבת יריד; מדשאות, חניות, מרכז תפעול, מסעדה עתידית, מבני שירותים ועוד.
קיימות, נגישות ותנועה רציפה
בתכנון הכולל של הפארק הושם דגש על קיימות, נגישות ותנועה רציפה לכל המשתמשים ובהם הולכי רגל, אנשים עם מוגבלויות, הורים עם עגלות, רוכבי אופניים, עובדי תחזוקה ועוד. כמו כן הושם דגש על יצירת חוויה נופית לכל המתחם.
כהכנה לתכנון בוצעה מדידה מדוקדקת של העצים שמוגדרים עצים בוגרים ועצים ייחודיים כדי לשמר אותם במסגרת הקמת הפארק. רוב שטח הפארק נשאר חורש טבעי. בהתאם לכך הוא יתאפיין בצמחיית חורש ים תיכוני הכוללת בעיקר חרובים, עשבוניים רב שנתיים וחד שנתיים וגיאופיטים.
פארק חריש יצטרף לשטחים הירוקים הנמצאים כיום בחריש. הפארק נבנה בהתאם למגמה העירונית של עידוד ספורט, ושמירה על אורח חיים בריא.